Polarizacija do pucanja

17:47 22. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

PODGORICA - Crnogorsko društvo je polarizovano do kritičnog nivoa, do pucanja, jer nova Vlada ne pokušava da spreči podele, kako su njeni članovi najavljivali, ocenili su danas iz Socijaldemokratske stranke, prenose Vijesti.

Član Predsedništva SD Đorđe Suhih rekao je da su članovi vladajuće koalicije pokazali nedoslednost otkako su iz opozicije prešli na pozicije odlučivanja.

"A princip rada im je potpuno isti kao onaj protiv koga su se navodno borili", rekao je Suhih agenciji Mina.

"Dok je nova vlast bila opozicija, skandalizovali su se zaduženjima, a onda su se, nakon samo tri dana na vlasti, zadužili više nego prethodna vlast. Dok su bili opozicija, partije na vlasti su se ogorčeno borile za depolitizaciju uprave, a sada javno trguju mestima po dubini", naveo je Suhih.

On je ocenio da je nova Vlada otvoreno formirana pod patronatom Srpske pravoslavne crkve i da izborom kadrova, nesmotrenim izjavama i potezima koji se mogu protumačiti kao anticrnogorski, sa favorizovanjem jedne etničke grupe ili bolje reći verske organizacije, ne da ne stavlja tačku na podele, već je laiku jasno da su one dostigle kritični nivo, pa je društvo polarizovano do nivoa pucanja. (kraj) is/js/dpv

Share: