Zasad 70 optuženih

00:04 13. 01. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

VAŠINGTON - Federalni istražni biro (FBI) će prevrnuti svaki kamen u istrazi o neredima na Kapitol hilu, izjavio je direktor vašingtonske kancelarije FBI zadužene za unutrašnja obaveštajna i bezbednosna pitanja Stiven Dentuono i naveo da je do sada formirano 160 predmeta, a optuženo je 70 osoba.

Dentuono je rekao da se istraga vodi širom zemlje, a iznoseći ocene o tome da li su neredi bili spontani ili koordinisani, rekao je da nadležni istražuju sve mogućnosti, što podrazumeva analiziranje video snimaka i razgovore sa očevicima.

"To će nam pomoći da shvatimo šta se desilo, a planiramo da osumnjičenima za učešće u nemirima zabranimo korišćenje usluga komercijalnih avioprevoznika", rekao je Dentuono, prenosi Glas Amerike.

Vršilac dužnosti tužioca Vašingtona Majkl Šervin poručio je da očekuje da će u narednim nedeljama biti podneto više stotina krivičnih prijava protiv osoba koje su učestvovale u neredima.

"Ovo je istraga koja će se voditi na duge staze. Tužioci će prvo početi da gone počinioce najlakših krivičnih dela, a kako vreme bude prolazilo očekujemo i ozbiljnije optužnice, poput onih za nezakonito nošenje oružja i za pobunu", rekao je Šervin. (kraj) is/dpv

Share: