Ubijen grčki novinar

01:37 10. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Televizijski novinar Jorgos Karaivaz, specijalizovan za kriminal i policiju, ubijen je sa najmanje šest metaka u petak u Atini, dok je ispred svoje kuće izlazio iz automobila.

Na mestu zločina nađeno je između 17 i 20 čaura, istraga je u toku, a počinioci su nepoznati, prenosi Katmerini.

Prema prvim zvaničnim informacijama, na Karaivaza su u pucala dvojica izvršilaca koji su vozili, najverovatnije, skuter. 

Pretpostavlja se da su koristili prigušivače, jer ubistvo nije registrovao niko od komšija, navodi isti izvor.

Novinar se vraćao kući nakon što je završio emisiju na TV "Zvezda".

Reč je o dugogodišnjem televizijskom novinaru, specijalizovanom za kriminal i pitanja policije. Od pre nekoliko godina je vlasnik i osnivač sajta bloko.gr, posvećenog upravo tim društvenim oblastima.

"Neki su izabrali da ga ućutkaju, da ga mecima nateraju da prestane da piše. Pogubljen je ispred svoje kuće", objavljeno je na njegovom sajtu. 

Predstavnica OEBS za slobodu medija Tereza Ribeiro izrazila je šok, poručivši da je reč o "užasnom događaju". 

"Ubistvo novinara zbog njegovog rada predstavlja napad na slobodu izražavanja i demokratiju. Ne može biti nekažnjivosti za tako gnusne zločine", poručila je Ribeiro.

"Novinari bi uvek trebalo da mogu bezbedno da rade svoj posao. Zahtevamo da grčke vlasti brzo identifikuju i privedu pravdi odgovorne i da jasno utvrde motivaciju ovog strašnog napada", navedeno je u saopštenju OEBS-a. (kraj) dep

 

 

Share: