Potrebni teški kompromisi

21:41 20. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

PRIŠTINA - Teški kompromisi u cilju postizanja normalizacije odnosa Prištine i Beograda, koje je predsednik SAD Džo Bajden spomenuo u pismu kosovskoj predsednici Vjosi Osmani, mogu biti neko novo, srednje rešenje kojim bi se napravio pomak u dijalogu, ocenio je za Kosovo onlajn politički analitičar Dukađin Gorani.

On je istakao da pravo značenje toga zna američka administracija, ali smatra da se radi o nekom srednjem rešenju ili pronalaženju rešenja koji ne bi usrećilo ni jednu ni drugu stranu, ali bi značilo pomak, jer se politika bavi kompromisom i jedini način da se dođe do rešenja je iznalaženje tog srednjeg puta.

Kako će se to oblikovati i u šta će se pretvoriti videćemo tokom pregovora, koji po mom mišljenju moraju veoma brzo da se nastave. Barem se čini da će do nastavka doći ranije nego što se očekuje, kaže Gorani.

On ocenjuje da su izjave, poput ove američkog predsednika, nejasne i dodaje da kosovske vlasti u takvim slučajevima treba da zatraže dodatno objašnjenje šta tačno znače "teški kompromisi". (kraj) is/dpv

Share: