Vreme za stid

20:44 25. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

VATIKAN - Papa Franja poručio je da je vreme da se svi stide zbog toga što je proteklih dana u Sredozemnom moru stradalo najmanje 130 migranata.

„Izuzetno me je potresla još jedna tragedija. To su ljudi koji su dva dana uzaludno molili za pomoć koja nikada nije stigla. Braćo i sestre, trebalo bi da se preispitamo zbog još jedne tragedije. Sada je vreme za stid”, rekao je papa pred stotinama okupljenih na Trgu Svetog Petra.

Poglavar rimokatličke crkve je zatražio od okupljenih da se pomole za sve migrante koji stradaju na moru, kao i za one koji mogu da pomognu, ali gledaju na drugu stranu.

Nakon što je nekoliko brodova koji u Sredozemnom moru traže plovila s migrantima pronašlo deset beživotnih tela u blizini prevrnutog gumenog čamca u međunarodnim vodama u blizini Libije, francuska humanitarna organzacija “SOS Mediteran” saopštila je da se veruje da je stradalo 130 ljudi.

Nevladine humanitarne organizacije optužuju Evropsku uniju da ne samo da ne pritiče u pomoć stradalima u Sredozemnom moru, nego i da sprečava druge da to rade. (kraj) is/nm

 

Share: