Vakcina skida maske

23:28 27. 04. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

VAŠINGTON - Vakcinisani građani, koji na otvorenom prostoru ne borave u masi, više ne moraju nositi maske, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden u obraćanju novinarima povodom preporuka koje su u utorak objavili Centri za prevenciju zaraza i bolesti (CDC).

Bajden se oglasio iz dvorišta Bele kuće neposredno pošto je objavljeno da građani koji su primili obe doze vakcina Fajzer i Moderna ili jednu dozu vakcine Džonson i Džonson mogu da bezbedno učestvuju u aktivnostima na otvorenom - kao što su šetnja ili pešačenje u prirodi - bez nošenja maski, ali treba da nastave da ih koriste na javnim mestima gde se to zahteva, javlja Glas Amerike.

“Grupa vakcinisanih građana pikniku na otvorenom može da prisusutvuje bez maski. Naučne procene su da je mala verovatnoća prenošenja virusa među vakcinisanim osobama na otvorenom prostoru. Ako ste vakcinisani možete mnogo bezbednije da radite mnoge stvari. Za one koji to još nisu učinili – ovo je razlog da odu da se vakciniišu. To je način da se što skorije vratimo normalnom životu”, poručio je američki predsednik.

Bajden je precizirao da to pravilo ne važi za odlaske na utakmice ili koncerte na kojima se okuplja veći broj ljudi. (kraj) lj/dpv

Share: