Negativna retorika iz Srbije

19:40 02. 06. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

PODGORICA - U proteklih šest meseci Vlada Crne Gore i premijer Zdravko Krivokapić nisu učinili ni jedan potez koji bi opravdao negativan pristup i retoriku Srbije koja je u, najmanju ruku, nediplomatska, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Nakon uspostavljanja nove Vlade, kao jedan od naših prioriteta definisali smo potrebu za poboljšanjem odnosa sa svim susedima, posebno sa Srbijom, o čemu govori iskrena želja premijera Krivokapića da što skorije ugosti premijerku Anu Brnabić, poziv u prvoj nedelji mandata ministra Radulovića upućen ministru Selakoviću, kao i brojne posete naših ministara Srbiji, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Dodaje se kako je nemoguće zatvarati oči pred zabrinjavajućom retorikom i medijskim navodima koji, kako navode, su od samog početka usmereni protiv premijera Krivokapića i Vlade Crne Gore. U tome "je učestvovao sami državni vrh R. Srbije, koristeći neprimeren rečnik poput 'mlakonja', ministri u njihovoj Vladi, kao i nižerazredni funkcioneri SNS, koji se na dnevnoj osnovi služe terminologijom koja apsolutno ne priliči duhu dobrosusedstva".(kraj) lj/dpv

Share: