Pravila koja će promeniti sve

16:01 14. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Evropska komisija predstaviće danas dugo najavljivani master evropski zeleni plan, najavljuje portal Biznis.rs i objašnjava da se rešenja koja će biti predstavljena ne odnose samo na energetski sektor, već na čitavu industriju.

Radi se o programu "Fit for 55“, koji sadrži 12 poglavlja sa preciznim pregledom šta bi sve trebalo uraditi kako bi se za 55 odsto umanjila emisija ugljen-dioksida do 2030. godine, u poređenju sa 1990. godinom.

Plan će, kako se očekuje, predstaviti potpredsednik Evropske komisije, odgovoran za klimatsku politiku i evropski zeleni plan, Frans Timermans.

Prema navodima agencije AFP, tekstovi i brojke još nisu definitivni, jer se i unutar Komisije nalaze ljudi koji različito na ovaj plan gledaju.

Kompanije, vlade, ekološki i industrijski lobisti i parlamentarci, takođe, imaju svoje interese i ideje o tome dokle bi trebalo realizovati velike ambicije Evropske komisije vezane za ovaj projekat.

Nekima će biti previše, drugima premalo, presporo ili prebrzo. Ali, ono što je definitivno, predviđene mere imaće posledice kako na preduzeća, tako i na građane Evropske unije (EU), ali i na sve druge koji sa njima sarađuju. (kraj) def/dpv

Share: