Abazović i Rama o mostu na Bojani

01:33 17. 07. 2021. FoNet

TIRANA - Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović konstatovao je u razgovoru sa albanskim premijerom Edi Ramom u Tirani da su sveukupni međudržavni odnosi dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u NATO i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi.

Abazović je posle susreta sa Ramom poručio da je "naša dužnost da idemo korakom napred, jer naše zemlje imaju ogroman turistički potencijal".

Ne mijenjajmo granice, učinimo ih nevidljivim, dodao je. 

"Abazović i Rama su se složili da bi zajednički projekat izgradnje mosta na Bojani, između Štoja i Velipoje, umnogome doprineo mobilnosti ljudi i privlačenju stranih investirora na tom atraktivnom području. Takođe, sagovornici su razmatrali mogućnosti valorizacije Skadarskog jezera, konstatujući da se radi o izuzetno vrednom prirodnom potencijalu. Govorilo se i o skorijem svečanom otvaranju graničnog prelaza Zatijebač, koji će povezati Podgoricu sa plavo-gusinjskim krajem, ali i dodatno učiniti pristupnim krajnji sever Albanije", prenele su Vijesti. (kraj) dep

Share: