Investicije i manjine

22:06 28. 08. 2021. FoNet

PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovarao je danas u Podgorici sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i istakao da se na prvu posetu dugo čekalo, ocenivši da je ona u funkciji dalje afirmacije i produbljivanja bilateralnih odnosa, "koji ove godine pune deceniju i po obnovljene saradnje".

"Posebnu nit u prijateljskim vezama dve države, koju s posebnom pažnjom treba negovati, čine manjine u Crnoj Gori i brojna dijaspora sa ovih prostora koja živi u Turskoj", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao da Vlada Crne Gore želi najintezivniju i najuspešniju saradnju u oblasti ekonomije, tim više što je "čitav prostor Zapadnog Balkana opterećen prošlošću i istorijom", na šta je najbolji odgovor suočavanje sa ekonomskim i životnim problemima sadašnjosti.

Erdoganu je predočio neizbalansiran odnos ekonomskog razvoja severa i juga, dodavši da na severu države postoje uslovi za hitno i direktno privredno ulaganje, a pretpostavka je investiranje u putnu infrastrukturu. (kraj) is/dep/dpv

Share: