Merkel poslednji put u Bundestagu

23:12 07. 09. 2021. FoNet

BERLIN - Kancelarka Angela Merkel održala je verovatno poslednji govor u parlamentu o situaciji u Nemačkoj i preporučila Armina Lašeta iz svoje stranke - za svog naslednika, budućeg kancelara., prenosi Dojče vele.

Nije rekla "zbogom", ali svejedno je to bio oproštaj. Jer ako se ne dogodi ništa nepredviđeno, Angela Merkel je poslednji put govorila u parlamentu kao kancelarka. Ona je to učinila kao šefica vlade - i kao političarka Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u jeku predizborne kampanje.

Savezni izbori 26. septembra su "odlučni za našu zemlju u ovim najtežim vremenima". I nije svejedno ko vlada ovom zemljom. Građani mogu da biraju: Vladu, koju bi činili SPD i Zeleni, stranke koje bi pristale da vladaju u koaliciji sa levicom ili u najmanju ruku ne isključuju takvu mogućnost.

Aluziju Merkelove na crveno-crveno-zelenu koaliciju, koja je prema sadašnjim anketama, matematički moguća, članovi levice komentarisali su glasno i podrugljivo.

"Samo govorim istinu!" - odgovorila je kancelarka i hvalila svog mogućeg naslednika Armina Lašeta koji stoji za Saveznu vladu "koja našu zemlju vodi u budućnost sa merom i sredinom puta", navodi Dojče vele. 

Lašet je ocenio da je era kancelarke Angele Merkel, koja se bliži kraju, "16 dobrih godina za Nemačku. (kraj) dep

Share: