Teško o vojno-političkim pitanjima

23:31 07. 03. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BELOVEŽSKAJA PUŠĆA - Pregovori ruske i ukrajinske strane o rešavanju situacije u Ukrajini biće nastavljeni, iako nisu opravdali očekivanja, izjavio je šef ruske delegacije i pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski po završetku današnje treće runde pregovora.

Naša očekivanja od pregovora nisu opravdana, ali se nadamo da ćemo sledeći put moći da napravimo značajnije korake napred. Pregovori će se nastaviti, rekao je Medinski, prenosi Sputnjik.

On je dodao da su sva dokumenta koja je ruska strana donela na pregovore sa ukrajinskom delegacijom predstavnici Kijeva odneli na proučavanje.

Nastavljena je diskusija o političkim i vojnim aspektima, ali ona ne ide lako. Još je rano govoriti o nečem pozitivnom. Došli smo sa velikim brojem dokumenata, uzeli konkretne dogovore, projekte i predloge. Nadali smo se da ćemo danas makar potpisati protokol u nekim tačkama o kojima smo se već načelno dogovorili, ali ukrajinska strana je sva dokumenta odnela kući na proučavanje. Nisu mogli ništa da potpišu na licu mesta, objasnio je Medinski. (kraj) is/dpv

Share: