Migranti kraj Kapitola

15:07 04. 08. 2022. FoNet | Desk

VAŠINGTON - Politička taktika guvernera Teksasa i Arizone da prebace probleme izazvane rekordnim nivoom migracija na granici počinje da pogađa Vašington, jer stotine nedokumentovanih migranata svake nedelje stižu besplatnim autobuskim prevozom, finansijski opterećuju prestonicu i žive na ulicama nadomak Kapitola, piše Njujork tajms.

Bez novca i porodice koja bi ih primila, migranti preplavljuju neprofitne imigranske i druge volonterske grupe, a mnogi završavaju u skloništima za beskućnike ili na klupama u parku. Nedavno je stiglo pet autobusa koji su na ulice nadomak Kapitola rasuli mladiće i porodice koji nemaju gde da odu.

Tokom prvih devet meseci ove fiskalne godine granična patrola okrila je 110.467 Venecuelanaca duž južne granice, u poređenju sa 47.408 u celoj fiskalnoj 2021. godini.

Teksas je od aprila isporučio više od 6.200 migranata u glavni grad zemlje, a Arizona je od maja poslala dodatnih 1.000. Priliv je naveo demokratsku gradonačelnicu Vašingtona Mjuriel E. Bauzer da zahteva od Ministarstva odbrane dolazak Nacionalne garde, što je razbesnelo organizacije koje pomažu migrantima bez ikakve podrške grada. (kraj) dep/dpv

 

Share: