Poginuo Abdulajev

20:31 07. 01. 2023. FoNet | Desk

MAHAČKALA - Bivši premijer Dagestana Magomed Abdulajev (61) podlegao je povredama u Mahačkali, nakon što je na njega naletelo putničko vozilo dok je prelazio ulicu van pešačkog prelaza, prenose danas mediji pozivajući se na dagestansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Dana 5. januara 2023. godine, oko 20 časova, u Mahačkali, u Ulici Magomeda Gadžijeva, 55-godišnji stanovnik Kiziljurta je vozilom lada niva udario pešaka koji je prelazio kolovoz van zone pešačkog prelaza", saopštilo je ministarstvo na Telegramu.

Kako je navelo ministarstvo, zbog nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom otvorena je istraga protiv vozača. 

Abdulajev je od 2010. do 2013. bio predsednik vlade ruske republike Dagestan, a poslednji je u dugom nizu istaknutih osoba bliskih režimu Vladimira Putina koji su od početka rata u Ukrajini preminuli u sumnjivim okolnostima, prenosi N1.

Dodaje se da je Abdulajev bio veliki zagovornik ruske invazije na Ukrajinu, i da ruski mediji apostrofirju njegovo blisko prijateljstvo sa bivšim ruskim predsednikom i premijerom Dmitrijem Medvedevom, jednim od najradikalnijih ljudi iz kruga Putina. (kraj) dep/dpv

.

Share: