Pokušaj bega u Ukrajinu

15:14 23. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da će svi počinioci, organizatori i naručioci terorističkog zločina u koncertnoj dvorani u Moskvi biti pronađeni i kažnjeni, a ponovio je ranije navode istražnih organa da su direktni učesnici tog napada pokušali da pobegnu u Ukrajinu.

"Pronađena su i privedena sva četiri direktna izvršioca terorističkog napada, svi koji su pucali i ubijali ljude. Oni su pokušali da se sakriju i krenuli prema Ukrajini, gde im je, prema preliminarnim podacima, pripremljen prolaz na ukrajinskoj strani za prelazak državne granice. Privedeno je ukupno 11 osoba", naveo je Putin u televizijskom obraćanju naciji povodom napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol", u kojem je u petak stradalo najmanje 115, a povređeno više od sto ljudi.

Prema rečima Putina, Federalna služba bezbednosti (FSB) i druge državne agencije rade na identifikaciji i otkrivanju celokupne baze saučesnika terorista - onih koji su im obezbedili transport, ucrtali puteve za bekstvo sa mesta zločina, pripremili skloništa i skrovišta oružja i municije, javlja TASS. (kraj) vem/mk

Share: