Prelomna tačka

09:04 20. 08. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

ČIKAGO - Američki predsednik Džozef Bajden poručio je sa Demokratske nacionalne konvencije u Čikagu da je pred Sjedinjenim Američkim Državama "prelomna tačka" i da je ovo jedan od retkih trenutaka u istoriji kada će odluke koje sada donose odrediti sudbinu i američke nacije i sveta u decenijama koje dolaze.

"To nije hiperbola, bukvalno to mislim. Mi se borimo za samu dušu Amerike“, naveo je Bajden na Konvenciju demokrata, koja je počela u ponedeljak po lokalnom vremenu, a na kojoj će potpredsednica SAD Kamala Karis zvanično biti nominovana za kandidatkinju Demokratske partije na novembarskim predsedničkim izborima.

"Demokratija je pobedila. Demokratiju smo doneli. A sada se demokratija mora sačuvati", poručio je Bajden manje od mesec dana pošto se iznenada povukao iz kampanje, a prema navodima Glasa Amerike, dočekan je na Konvenciji i pozdravljen kao heroj, i to od istih ljudi koji su izvršili pritisak na njega da se povuče iz izborne trke, zabrinuti zbog njegovih godina i kapaciteta da učestvuje u trci za reizbor. (kraj) vem/dj

Share: