Iran hakovao Trampa

13:44 19. 09. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

VAŠINGTON - Iranski hakeri su pokušali da zainteresuju kampanju predsednika Džoa Bajdena za informacije ukradene iz kampanje Donalda Trampa, šaljući neželjene mejlove ljudima povezanim sa demokratskim predsednikom u pokušaju da se mešaju u ovogodišnje izbore, saopštili su FBI i druge savezne agencije, objavio je Asošijeted pres.

Nema dokaza da je neko od primalaca odgovorio, rekli su zvaničnici, što je sprečilo da se hakovane informacije pojave u poslednjim mesecima kampanje. Hakeri su slali mejlove krajem juna i početkom jula ljudima koji su bili povezani sa Bajdenovom kampanjom, pre nego što je on odustao.

Mejlovi su "sadržali odlomak preuzet iz ukradenog, nejavnog materijala iz kampanje bivšeg predsednika Trampa kao tekst u imejlovima“, navodi se u saopštenju američke vlade, koje predstavlja novi pokušaj da se skrene pažnja na, kako zvaničnici kažu, drski pokušaj Irana da se meša u izbore, uključujući kampanju hakovanja i curenja podataka, koju su FBI i druge savezne agencije povezale prošlog meseca sa Teheranom. (kraj) is/dj

Share: