Promo

Spajanje biznisa Japana i Srbije

Čari japanske kuhinje

26. 07. 2021. 15:30 | FoNet

BEOGRAD - Japanska poslovna alijansa u Srbiji priredila je u Sakura Parku u Beogradu nesvakidašnje druženje uz predstavljanje specijaliteta japanske gastronomije.

Brojnim zvanicama iz privrednog i javnog života čuveni japanski specijalitet sa roštilja, Jakitori, pripremao je šef kuhinje japanske ambasade Otsuka, što je i prvi put da taj majstor priprema nesvakidašnje japanske ukuse za javnost u Srbiji.

,,Osimspajanja biznisa Japana i Srbije, JBAS aktivno promoviše i japansku kulturu u našoj zemlji, čiji je gastronomija sastavni deo. Zahvalni smo Nj.E. ambasadoru Japana Takahiku Katsumati i osoblju ambasade Japana koji su nam danas omogućili ovaj izvanredan kulinarski doživljaj“, izjavio je predsednik Japanske poslovne alijanse u Srbiji Goran Pekez.

Ovo je istovremeno i prvo predstavljanje Japana u Sakura parku na Novom Beogradu, prostoru u kom su stabla japanske trešnje u vidu olimpijskih krugova posađena u aprilu 2021. godine u znak večnog prijateljstva dve države, a koji su gradu Beogradu donirale članice JBAS - a. (kraj) dep

Share: