Promo

Srpska kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studija iz Silicijumske doline

HTEC Group svetski lider

18. 11. 2021. 10:53 | FoNet

BEOGRAD - HTEC Group globalna kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu sa sedištem u San Francisku, danas je objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija.

Ovo je treća i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group.

Osim toga što će dodatno osnažiti već razvijene kapacitete digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava više od 1.000 ljudi, od kojih je oko 850 u Srbiji a 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

U kompaniji su uvereni da ce udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju.

Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u Poslovno tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji sa više od 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Momentum kao najveću vrednost donosi dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda, koja će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata, kao i da svojim inovativnim digitalnim rešenjima unapredi kvalitet života ljudi širom sveta.

U portfoliju kompanije Momentum se nalazi 40 kompanija sa Fortune 500 liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a svojim klijentima širom sveta je pomogla da dostignu ukupnu vrednost veću od 40 milijardi dolara.

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu.

“Presrećan sam što sam prošle nedelje u Beogradu imao to zadovoljstvo da predstavnicima Momentuma poželim dobrodošlicu u HTEC i da ih upoznam sa timom i našom kulturom. U Momentumu smo pronašli vrednosti koje su slične našima, a to su potreba za stalnim usavršavanjem i profesionalnim razvojem, vrhunska reputacija među klijentima i strast za prevazilaženjem njihovih očekivanja kada su u pitanju dizajn digitalnih platformi i proizvoda. Spajanjem našeg inženjerskog talenta sa inovativnim načinom razmišljanja iz Silicijumske doline, imamo dobitnu kombinaciju za pružanje usluga digitalizacije najboljim svetskim kompanijama. HTEC će nastaviti da aktivno traga i akvizira kompanije koje dele naše vrednosti i kulturu, a to je deo šire strategije za rast i dostizanje cilja da postanemo jedna od globalno vodećih kompanija za razvoj digitalnih proizvoda, kao i prva kompanija iz Srbije koja je izašla na Njujoršku berzu”, rekao je osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo.

“Mi kombinujemo tehnologiju, empatiju i maštu kada kreiramo digitalne proizvode. Već nekoliko godina smo u potrazi za pravim partnerom koji bi nam pomogao da zajedno rastemo u narednim godinama. Za kompaniju kao što je naša, koja redefiniše šta je moguće sa svojim klijentima, bilo je jako važno da nađe partnera koji će kvalitetom svojih tehnoloških usluga upotpuniti naš talenat za dizajn i našoj bazi klijenata pružiti još veće mogućnosti. Tehnološka ekspertiza kompanije HTEC je prevazišla sva naša očekivanja i veoma smo nestrpljivi da sjedinimo snage kako bismo zajedno nastavili da gradimo inovativne proizvode koji unapređuju i transformišu način na koji danas poslujemo”, izjavio je osnivač Momentuma David Tomson.

Pet godina zaredom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch. Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, Momentum će upotpuniti postojeće inženjerske kompetence HTEC-a u istim oblastima.(kraj) dep

Share: