Svet

Srbija

Reels

Gradovi u vodi

Naši kanalizacioni sistemi em nemaju dodovljan kapacitet da prime povećane količine vode, em nisu očišćeni što dovodi do toga da ulice Srbije budu poplavljene, izjavila je FoNetu meteorološkinja Ana Vuković Vimić.
Vidi sve
Odraz stanja u društvu
Odraz stanja u društvu
Problem srpskog jezika u medijima jednak je problemu jezika u svim sferama života, izjavio je FoNetu viši naučni saradnik u Institutu za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Slobodan Novokmet i ocenio da način na koji se odnosimo prema jeziku govori o tome kakvi su nam društvo, školstvo, zdravstvo i ekonomija.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 15. do 21. jula 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Ugrožena socijalna prava
Ugrožena socijalna prava
Ne postoji egzaktan propis koji utvrđuje na kojoj bi temperaturi trebalo napolju prekinuti radove, već postoje samo preporuke Ministarstva za rad o reorganigaciji rada kada temperatura dostigne 36 stepeni, rekao je FoNetu stručni saradnik sindikata Nezavisnost za bezbednost i zdravlje na radu Saša Dimitrijević.
/
Porpagandni šou
Porpagandni šou
Direktna veza između naše i Trampove propagandne mašinerije je populizam koji se izuzetno dobro oseća u teorijama zavere neutemeljenim u stvarnosti, izjavio je u intervjuu FoNetu novinar Branko Čečen i ocenio da slučaj litijum može da bude okidač za promene i da je vlast na vrhu "neprijatne piramide", jer se nalazi na "konju koji je mnogo divalj".
/