Đoković u finalu Rima

18:02 20. 09. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po 10. put se plasirao u finale turnira masters serije u Rimu, pošto je u polufinalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda u dva seta, sa 7:5, 6:3.

Za petu titulu na rimskom mastersu Đoković se sutra bori protiv boljeg iz drugog polufinala, u kome se sastaju Argentinac Dijego Švarcman i Kanađanin Denis Šapovalov.

Meč protiv Ruda bio je težak i zahtevan, jer je Norvežanin dokazao da je specijalista za igru na šljaci, i od prvog do poslednjeg poena bio je ravnopravan protivnik. Razliku je napravila bolja igra Đokovića u ključnim poenima, kada je do izražaja došlo njegovo iskustvo i mnogo puta dokazana mentalna snaga.

Novak je, najviše zahvalujući fantastičnim servisima, spasao sedam od osam brejk šansi, koliko ih je imao norveški teniser, a iskoristio je tri od devet brejk prilika. Upravo to je donelo prevagu u prvom setu jer je Rud imao prednost od 5:4 i servirao je za vođstvo, ali je Novak dobio tri gema zaredom, od čega su dva bili brejkovi, i preokrenuo rezultat.

I u drugom setu Norvežanin je imao četiri prilike da vrati brejk koji je Novak napravio u šestom gemu, ali nijednu nije realizovao, pa će tako Đoković sutra imati priliku da stigne do 36. masters titule.

Ukoliko mu to uspe, ponovo će biti najtrofejniji teniser na turnirima iz serije 1 000, jer sada prvu poziciju deli s Rafaelom Nadalom, koji takođe ima 35. masters titula. (kraj) is/nm

Share: