Tražićemo pravdu

14:59 21. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Pariz - Najbolji teniser BiH Damir Džumhur izjavio je danas da mu je teško pala odluka da ne igra na Rolan Garosu, što je ujedno i jedan od njegovih najdražih turnira, jer je njegovom treneru Petru Popoviću pokazan pozitivan test na korona virus.

"Juče se, nažalost, desilo nešto najgore što se moglo desiti za mene, a to je da nemam pravo nastupa na Roland Garosu. Naravno, moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mesec dana između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo takođe na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u nedelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitiela, odnosno da je preboleo korona virus", rekao je Džumhur.

On je zatim naveo da nisu dobili šansu da urade drugi test, a da su sigurni da bi on pokazao da je njegov trener negativan, preneo je portal Klix.

Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Roland Garrosu ove godine. Ta vest me uzdrmala jer je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini", istakao je Džumhur.

Džumhur je rekao da će u konsultaciji s advokatima pokušati potražiti pravdu na drugi način. (kraj) sv/dpv

Share: