Poraz Zvezde u Beogradu

21:29 13. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - U trećem kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 75:69 (19:19, 20:14, 23:27, 13:9) i propustili priliku da uhvate priključak sa vodećim ekipama.

Zvezda je bila uspešnija od Žalgirisa u gotovo svim elementima, osim u onom najvažnijem - šutu. Crveno beli su imali više skokova u napadu, manje izgubljenih i više osvojenih lopti, što im je omogućilo da imaju 14 šuteva više od protivnika, ali su uglavnom promašivali.

Zvezdin procenat šuta za dva poena bio je 44 odsto, a za trojku samo 28 odsto, što nije bilo dovoljno da se savlada litvanski prvak, koji je odigrao izvanrednu odbranu.

Početkom treće četvrtine crveno-beli su uspeli da nadoknade zaostatak iz prvog poluvremena i da povedu, ali je Žalgiris veoma brzo ponovo stegao odbranu i Zvezda skoro sedam minuta nije uspela da poentira.

U prvih pet i po minuta poslednje četvrtine Zvezda je postigla samo dva poena, i to iz slobodnih bacanja, pa je Žalgiris mirno priveo utakmicu kraju i ostvario savršen start u Evroligi, jer ima sve tri pobede. (kraj) is/dpv

Share: