Preminuo Maradona

17:45 25. 11. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Buenos Ajres, Beograd, London - Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena i nekadašnji reprezentativac Argentine Diego Armando Maradona (60) preminuo je od srčanog udara, objavili su danas argentinski mediji, a klubovi, sportisti i poštovaoci opraštaju se od velikana najvažnije sporedne stvari na svetu.

Pozivajući se na izjavu Maradoninog advokata, agencija Rojters javlja da je "argentinska fubalska legenda umrla od srčanog napada".

Maradona je, kako se navodi, pretrpeo kardio-respiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu, u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Diego Maradona je smatran jednim od najboljih fudbalera svih vremena, a sa nacionalnim timom Argentine osvojio je titulu svetskog prvaka 1986. godine.

Karijeru je počeo u Argentinos Juniorsima, igrao je za Boka Juniorse i Barselonu, a sa Napolijem je osvojio dve titule prvaka Italije. Igrao je i za Sevilju i Njuvels Old Bojse, a karijeru je završio u Boka Juniorsima. 

Od fudbalske legende se širom sveta, iz minuta u minut, opraštaju sportski klubovi, sportisti, istaknuti pojedinci i njegovi poštovaoci."Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti", izjavio je filmski režiser Emir Kusturica, Maradonin dugogodišnji prijatelj, koji je snimio i dokumentarni film o jednom od najbljih fudbalera sveta svih vremena. 

"Zbogom, Dijego", oprostila se reprezentacija Argentine na tviteru.

"Jednoga dana, nadam se, igraćemo fudbal zajedno na nebu", poručio je bivši brazilski fudbalski reprezentativac Pele.

"Odlaze veliki", poručio je FK Partizan

"Protivnički fudbaler kojem je Marakana aplaudirala. Bila je čast biti Vaš rival na terenu", objavio je FK Crvena zvezda na tviteru.

"Genije fudbalske umetnosti. Master naše igre. Jedan od najboljih svih vremena", stoji na tviter profilu FK Čelsi. (kraj) vip/dpv

Share: