Nova pobeda rukometaša

18:45 13. 01. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

ZRENJANIN - U trećem kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Zrenjaninu selekciju Grčke sa 31:21 (15:12) i učvrstila vođstvo u grupi.

Nakon tri osvojena boda u dve utakmice protiv olimpijskog vicešampiona Francuske, rukometaši Srbije su u duel protiv Grčke ušli sa mnogo samopouzdanja i ostvarili su gotovo rutinsku pobedu.

Španski stručnjak Toni Đerona je gotovo preko noći od igrača koji nisu verovali da mogu da pobede bilo koga uspeo da formita tim koji deluje veoma kompaktno, požrtvovano i, što je najvažnije, izuzetno koncentrisano, bez padova u igri.

U prvom poluvremenu naši rukometaši su bez većih problema održavali prednost od tri-četiri gola, a utakmcu su rešili početkom drugog poluvremena, kada su serijom od 4:0 stigli do vođstva od 19:12.

Za Grke je to bila nedostižna prednost i do kraja utakmice reprezentativci Srbije su u povremeno egzibicionoj igri ne samo zadržali, već u uvećali prednost.

Đirona je danas odlučio da na gol stavi Nemanju Milosavljeva i on je briljirao svih 60 minuta, jer je utakmicu završio sa 13 odbrana, odnosno uspeo je da zaustavi čak 41 odsto udaraca.

Izvanredno je odigrao i kapiten Mijajlo Marsenić, koji je postigao pet golova iz pet udaraca, a najefikasniji je bio osmostruki strelac Bogdan Radivojević, koji je realizovao svih pet sedmeraca.

U narednom kolu Srbija će 28. ili 29, aprila gostovati u Grčkoj. (kraj) is/dpv

Share: