Čevrta pobeda odbojkašica

21:59 24. 08. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U četvrtom kolu grupne faze takmičenja na prvenstvu Evrope, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Azerbejdžana sa 3:0 (25:17, 25:20, 25:19).

Odbojkašice Srbije zadržale su prvo mesto u grupi sa maksimalnim učinkom, pri čemu u četiri utakmice nisu izgubile nijedan set.

Selektor našeg tima Zoran Terzić danas je odlučio da odmara kapitena Maju Ognjenović, što se u izvesnoj meri odrazilo na igru svetskih i evropski prvakinja, ali je sve nade Azerbejdžanki da bi mogle da osvoje bar jedan set ugasila Tijana Bošković, koja je u dva seta osvojila 24 poena.

Najviše problema naše odbojkašice su imale u drugom setu, kada je Azerbejdžan vodio sa 9:5, pa sa 13:10. Tada je Terzić umesto Bjanke Buše na teren poslao Katarinu Lazović i igra je postala mnogo bolja, pa je veoma brzo Srbija povela, a potom lako taj deo igre privela kraju.

U trećem setu selektor je odlučio da na zasluženi odmor pošalje i Tijanu Bošković, a priliku da zaigraju su dobile Ana Bjelica, Stefana Veljković i Jelena Blagojević. Azerbejdžan je održavao ravnotežu do rezultata 13:12 za naš tim, a onda je usledila završna serija Srbije od 7:1.

U poslednjem kolu grupne faze takmičenja Srbija će se sutra sastati sa Rusijom.  (kraj) is/dpv

Share: