Crvena zvezda u Ligi Evrope

23:06 26. 08. 2021. FoNet

KLUŽ NAPOKA - Fudbaleri Crvene zvezda plasirali su se po peti put uzastopno u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a drugu godinu zaredom u Ligu Evrope nakon što su i u revanšu plej-ofa savladali rumunski Kluž sa 2:1 (1:1), dok je ukupan rezultat 6:1.

Strelci su bili Gabrijel Debeljuh u 34.minutu za Kluž, a Aleksandar Katai u 4. (iz jedanaesterca) i Milan Pavkov u 53.minutu za Crvenu zvezdu. 

Rani pogodak Katai kojim je tada osiguran plasman u grupnu fazu Lige Evrope doveo je Crvenu zvezdu do lagodne kontrole dešavanja na terenu, ali je rumunski šampion krenuo u ozbiljne napade, pa je dominirao u drugom delu prvog poluvremena.

Milan Borjan je dva puta spasio Crvenu zvezdu, napre kod pokušaja Deaka u 23. i prilikom topovskog udaraca Sigurjsona nakon dva minuta.

Sledi serija defanzivnih grešaka i žute kartone u prvom poluvremenu dobijaju Degenek, Rodić i Sanogo, da bi potom Kluž kvalitetniju igru potvrdio golom Debeljuha.

U drugom poluvremenu Crvena zvezda je čekala priliku da iz kontranapada poveća ukupnu razliku. Priliku je iskoristio najpre Pavkov, koji je posle greške rumunskog golmana sa 20 metara uputio loptu u prazan gol.

Borjan je u 63. minutu pročitao Ćiprijana Deaka i odbranio jedanaesterac.

U završnici je fudbalerima Kluža nedostajala koncentracija, posebno posle isključenja Džonatana Rodrigeza, dok je nešto kasnije Crvena zvezda imala šansu kada je Lois Dioni šutirao pod prečku, ali je Balegradean krajnjim naporom izbacio preko prečke. (kraj) dep

Share: