Đoković u osmini finala

23:34 04. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

NJUJORK - fNajbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je večeras u trećem kolu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:1 - 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2.

Za prolazak među osam najboljih na poslednjem godišnjem grend slemu Đoković će u ponedeljak igrati protiv boljeg iz duela između Rusa Aslana Karaceva i Amerikanca Džeksona Bruksbija.

Meč protiv Nišikorija bio je prvi ozbiljniji test za Novaka u Njujorku i uspešno ga je prebrodio, mada mu je za to bilo potrebno nešto više od tri i po sata. Na kraju je stigao do 18. pobede u 20. međusobnom duelu protiv Japanca.

Igra koju je večeras Đoković prikazao bila je daleko od njegovog maksimuma i meč je završio sa čak 52 neiznuđene greške, sedam više od direktno osvojenih poena, ali je bio izuzetno koncentrisan u najvažnijim trenucima.

Zbog servisa koji ga nje služio kao u prethodna dva meča Đoković je protivniku omogućio 13 brejk šansi, ali je 11 uspeo da spasi i to je bilo odlučujuće za konačan ishod.

Od početka do kraja meča sticao se utisak da Novak nije uspevao da pronađe pravi ritam i da nametne tempo koji mu odgovara, zbog čega je bio dosta oscilacija u njegovoj igri, i to je Nišikoriju dalo šansu da toliko dugo ostane na terenu.

Za Đokovića je, ipak, najvažnije da je napravio i treći korak na putu ka istorijskom uspehu - osvajanju sva četiri grend slem turnira u jednoj godini, a bolju igru će sigurno pronaći kada mu to bude potrebnije i kada protivnici budu opasniji. (kraj) is/dpv

Share: