Zvezda zadržala prvo mesto

21:07 21. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

HERNING - U utakmici trećeg kola Lige Evrope fudbaleri Crvene zvezde igrali su večeras na gostovanju u Danskoj protiv Mitjilenda nerešeno 1:1 (0:0).

Zvezda je povela u 58. minutu golom Marka Ivanića, a domaćini su do jednog boda došli golom Nikolasa Dira 20 minuta kasnije.

Posle treće kola crveno-beli su zdržali prvo mesto u F grupi sa sedam bodova, druga je Braga sa šest, Mitjilend ima dva, a Ludogorec jedan bod.

Prvo poluvreme Crvena zvezda je odigrala veoma slabo i samo zahvaljujući golmanu Milanu Borjanu nije primila gol, a jednom su fudbaleri Mitjilenda pogodili stativu.

U nastavku su izabranici Dejana Stankovića zaigrali mnogo bolje, uspostavili su ravnotežu i već posle 13 minuta poveli su kada je Ivanić ostao sam na desetk metara od gola i uspeo je da šutira kroz noge golomanu.

Usledio je pritisak domaćina, koji je počeo da napada sa šest-sedam fudbalera, i u 78. minutu Lind je pogodio stativu, a lopta se odbila do Dira, koji je šutirao u prazan gol.

Tako je Zvezda ostvarila cilj da ostane neporažena i da nastavi trku sa Bragom za pro mesto u grupi, a u narednom kolu će 4. novembra ugostiti Mitjilend. (kraj) is/dpv

Share: