Poraz Crvene Zvezde

21:28 26. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

MONTE KARLO - U utakmici šestog kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Monte Karlu od Monaka sa 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9) i sa učinkom od dve pobede i četiri poraza nalaze se na 13. mestu.

Treći uzastopni poraz u elitnom takmičenju crveno-beli su doživeli zbog veoma lošeg otvaranja utakmice, kada su dozvolili domaćinu da brzo stekne dvocifrenu prednost. U drugoj i trećoj četvrtini Zvezda je uspela da se vrati uz veliku potrošnju energije, pa njeni igrači u finišu više nisu imali snage da spreče poraz.

U poslednjih 13 minuta Crvena zvezda je postigla svega 10 poena, pa joj ni dosta dobra igra u odbrani nije pomogla da uđe u neizvesnu završnicu. Posebno je u napadu podbacila spoljna linija, jer su pogođene samo tri trojke iz 21 pokušaja.

Problemi u organizaciji i realizaciji napada vidljivi su i iz podatka da su izabranici Dejana Radonjića imali 18 izgubljenih lopti, a velika zamerka je i loš skok. Crveno-beli su utakmicu završili sa samo tri skoka u napadu, sedam manje od protivnika, pa kada se sve sabere poraz nije mogao da se izbegne.

U narednom kolu Crvena zvezda će za dva dana u Milanu igrati protiv Armanija. (kraj) is/dpv

Share: