Đoković u polufinalu

18:58 05. 11. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Parizu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica u dva seta, sa 6:4, 6:3.

Za prolazak u finale Đoković će sutra igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je danas savladao Australijanca Džejmsa Dakvorta sa 2:1. Srpski teniser je dobio oba dosadašnja međusobna duela protiv Hurkača.

Meč protiv Frica bio je dosta čudan i neobičan za ovaj nivo tenisa, jer je viđeno čak osam brejkova, od čega je prvi igrač sveta napravio pet.

U prvom setu Novak je dva puta oduzimao servis protivniku, ali je oba puta Fric uspeo da uzvrati, i to sa nulom, da bi srpski teniser svojim trećim brejkom dobio taj deo meča.

Na isti način je počeo i drugi set - brejkom Frica i ribrejkom Đokovića, ali je tada Novak konačno dobio svoj servis gem i prekinuo seriju od pet uzastopnih brejkova.

Meč je rešen u šestom gemu, kada je Đoković peti put oduzeo protivniku servis i poveo 4:2, a onda Amerikancu više nije dao ni najmanju šansu da se vrati, jer je svoja dva servis gema dobio bez izgubljenog poena. (kraj) is/dpv

Share: