Pobeda Zvezde u derbiju

21:25 14. 11. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U osmom kolu Jadranske lige košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras kao domaćini ekipu Partizana sa 71:56 (15:8, 17:13, 15:19, 24:16) i sada su oba tima izjednačena na čelu tabele sa učinkom od sedam pobeda, uz jedan poraz.

Zvezda je u prvom večitom derbiju ove sezone bila neuporedivo bolja, od početka je diktirala tempo, a izvanrednom igrom u odbrani potpuno je onemogućila organizovane napade Partizana.

Crveno-beli su bili bolji u svim segmentima i susret su završili sa šest skokova više, imali su 21 asistenciju, naspram samo deset Partizana, izbubili su četiri lopte manje, a ukrali jednu više.

Partizan je, kao na utakmici protiv Andore pre četiri dana, imao mnogo problema u napadu, protok lopte je bio spor i sve se svodilo na individualne akcije i često iznuđene šuteve.

S druge strane, Zvezdini igrači su večeras bili podjednako dobri na obe strane terena i bez većih problema su uspevali da organizuju veoma dobre napadačke akcije, koje crno-beli često nisu uspevali da zaustave ni prekršajima.

U narednom kolu Zvezda će 22. novembra gostovati Studentskom centru, dok će Partizan dva dana ranije dočekati Budućnost. (kraj) is/dpv

Share: