Sport

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Pobeda Srbije

25. 11. 2021. 22:38 | FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - U prvom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, košarkaši Srbije pobedili su večeras u Beogradu u dramatičnoj završnici selekciju Letonije sa 101:100 (28:23, 24:23, 25:19, 24:25).

Reprezentacija Srbije je veći deo utakmice bila u zaostatku, a do pobede je stigla košem Marka Jagodića Kuridže iz slobodnog bacanja dve i po sekunde pre kraja.

Izabranici Svetislava Pešića uspeli su da prežive čak 16 trojki Letonaca, koji su za tri poena šutirali 34 puta, a za dva 11 puta manje.

Urkos neverovatno šuterskom izdanju Letonaca, reprezentativci Srbije u finiši nisu paničili, u napadu su bili sigurni, a u odbrani su prekršajima onemogućavali protivniku pokušaje za tri poena.

Takva igra nam je donela izjednačenje 96:96 na minut i po pre kraja, da bi u poslednjih 60 sekundi Jagodić Kuridža realizovao tri, a Miloš Teodosić dva slobodna bacanja, pa smo tako ipak stigli do očekivane pobede.

Najveći teret u našem timu podneli su Teodosić, koji je susret završio sa 21 poenom, devet asistencija i dva skoka, i Aleksa Avramović, čiji je učinak bio 17 koševa, pet skokova i sedam asistencija, a na terenu je proveo čak 33 minuta.

U ekipu Letonije je briljirao Rihard Lomaž, koji je ubacio 33 poena, od čega šest trojki iz deset pokušaja.

Share: