Poraz Radničkog

22:17 21. 12. 2021. FoNet | Darko Radović

BARSELONA - U šestom kolu Lige šampiona vaterpolisti kragujevačkog Radničkog poraženi su danas na gostovanju ekipi Barselonete sa 13:7.

Tim iz Barselone važio je za velikog favorita jer u svojim redovima ima 10 od 13 reprezentativaca Španije sa prethodnih Olimpijskih igara i koji su dugo vremena na okupu u istom sastavu.

Uprkos tome, kako je saopšteno iz Radničkog, Kragujevčani su ušli u meč sa željom da se nadigravaju sa protivnikom koji je daleko jači na papiru, ali je iskustvo igranja velikih utakmica u značajnoj meri bilo na strani Španaca.

Domaćin je dve sekunde pre kraja prve četvrtine prvi put stekao plus dva (4:2), posle čega je Radnički stao.

Otežavajuća okolnost bilo je i isključenje jednog od najboljih igrača, Miloša Ćuka, krajem poluvremena, a zatim je tri lične dobio i jedini levoruki igrač, Aleksa Ukropina, tako da je Barseloneta poluvreme dočekala sa šest golova prednosti (9:3).

Izabranici Uroša Stevanovića zbili su redove, trgli se u nastavku susreta i smanjili zaostatak na četiri gola (10:6), pogocima Jankovića i Stanojevića, ali je odmah domaćin dobio peterac, koji je realizovao jedan od najboljih igrača sveta, Felipe Perone.

Potom je Radnički još jednom bio na minus četiri golom Vrlića (11:7), ali više od toga nije mogao. Bustos je u finišu sa dva gola učinio pobedu ubedljivijom.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Alehandro Bustos i Alvaro Granados sa po tri gola, dok su za Radnički po dva dali Filip Janković i Miloš Miličić.

Takmičenje u Ligi šampiona nastavljaju već 11. januara, kada idu u goste lideru Olimpijakosu iz Atine.(kraj) dar/dpv

Share: