Zvezda izgubila od Zenita

22:22 30. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U 18. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu, posle produžetka, od Zenita iz Sankt Peterburga sa 80:76 (29:21, 15:21, 6:15, 19:12 - 11:7) i sa učinkom od sedam pobeda i 11 poraza nalaze se na 13. mestu.

Crveno-beli su propustili priliku da godinu završe pobedom, jer su u poslednjoj četvrtini imali devet poena prednosti i izvanrednom odbranom potpuno su zaustavili košarkaše Zenita, ali su završnici popustili i dozvolili su protivniku da nadoknadi zaostatak.

Uprkos tome, Zvezda je mogla da stigne do pobede, jer je u poslednjih 37 sekundi imala dva napada, koje nije realizovala. Najpre je Nikola Kalinić promašio šut za tri poena, da bi Branko Lazić ofanzivnim skokom dao priliku Nejtu Voltersu da se proslavi, ali ni on nije bio precizan.

Zenit je u produžetku iskoristio psihološku prednost i sve vreme je bio vodio. U poslednjem minutu je bilo pet razlike za ruski tim i Zveza to više nije mogla da stigne.

Crveno beli su imali dosta problema sa građenjem koša i utakmicu su završili za 15 skokova manje od Zenita, ali je na konačan ishod mnogo više utisalo loše izvođenje slobodnih bacanja, jer su od 22 penala pogodili samo 13.

Najbolji u Zenitu bili su bivši košarkaši Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd. Beron je postigao 25 poena, a Lojd osam, ali sve u produžetku kada je bilo najvažnije za njegov tim.

Kod Zvezde su se istakli Volters sa 21, Ostin Holins sa 15, Kalinić sa 13 i Luka Mitrović sa 11 poena.

U narednom kolu Zvezda će 6. januara dočekati Fenerbahče. (kraj) is/dpv

Share: