Australija proteruje Đokovića

02:12 06. 01. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće deportovan iz Australije, najavio je u toku noći njegov otac Srđan Đoković na instagram storiju i poručio da "svi treba da ga dočekamo kako dolikuje".

Srđan Đoković je najpre objavio kratak post, sa samo jednom rečju: "Deportacija!"

U narednoj objavi je napisao: "Naš ponos, naš Novak se vraća.... Svi treba da ga dočekamo kako dolikuje". 

Ranije je australijski novinar Klint Stanavej preneo da Đoković neće morati da napusti Australiju dok sud ne odluči po žalbi, koju će podneti njegovi advokati, protiv odluke australijske granične policije kojom mu je poništena viza. 

Detaljno obrazloženje za poništenje vize još nije poznato, a australijska granična policija je saopštila da Đoković nije imao dokaze koji bi mu omogućili ulazak u zemlju.Uoči ukrcavanja na let za Melburn, Đoković je na instagramu naveo: "Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja", ali ga je granična policija po sletanju u glavni grad države Viktorija stavila u višečasovni pritvor, tokom kog je usledila provera medicinskih razloga za izuzeće od obavezne vakcinacije protiv virusa korona, odnosno da li su ti razlozi u skladu sa lokalnim kriterijumima za medicinsko izuzeće. 

Mediji su objavili da je Đoković, po uručenju rešenja o ukidanju vize, prebačen sa aerodroma u državni karantin, gde će ostati do proterivanja.

Nije poznato da li rešenje o deportaciji sadrži vremenski ograničenu zabranu ulaska u Australiju ili se lokalne vlasti nisu odlučile i na taj korak. (kraj) dep/dpv

Share: