Poraz Srbije

23:17 02. 06. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Norveške sa 1:0 (1:0) utakmicu prvog kola Lige nacija, a jedini pogodak postigao je Erling Haland u 27. minutu.

Haland je završio izvanrednu akciju koja je počela proigravanjem Pedersena na desnom krilu, a on je centrirao na peterac, gde su naši odbrambeni fudbaleri jednog od najboljig igrača Evrope ostavili potuno samog i usledila je njegova laka realizacija.

Isti igrač imao je desetak minuta ranije gotovo identičnu stopostotnu šansu, ali je šutirao veoma slabo, visoko preko gola, pa je naš tim imao mnogo sreće.

U nastavku susreta reprezentacija Srbije je bila mnogo bolji protivnik i imala je više prilika za postizanje gola, ali ih nije iskoristila.

Bilo je i nekoliko spornih situacija kada su fudbaleri Srbije tražili jedanaesterac, ali su iz VAR sobe svaki put signalizirali da nema razloga za najstrožu kaznu.

Tako je Srbija neuspešno počela ovogodišnju Ligu nacija i pripreme za prvenstvo sveta, koje u novembru počinje u Kataru.

Za tri dana Srbija će u drugom kolu Lige nacija ugostiti Sloveniju. (kraj) is/dpv

Share: