Srbija peta na svetu

19:11 03. 07. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BUDIMPEŠTA - Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na šampionatu sveta, pošto je danas u Budimpešti u poslednjoj utakmici pobedila Sjedinjene Američke Države sa 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Naša podmlađena selekcija, kojoj je ovo prvo veliko takmičenje, završila je svetsko prvenstvo sa pet pobeda i jednim porazom i nagovestila da bi u dogledno vreme mogla uspešno da nasledi najtrofejniju generaciju u srpskom ekipnom sportu.

Kao i u duelu protiv Amerikanaca na startu grupne faze takmičenje, ni danas nije bilo mnogo neizvesnosti, a bio je očljiv napredak, pre svega u odbrani.

Od 13 igrača manje odbranili smo se devet puta, što je izvanredan učinak, a iz igre smo primili četiri gola, što je neuporedivo bolje od učinka u prvoj utakmici protv Amerikanaca, kada smo sa istim brojem igrača prilimii sedam pogodaka.

U napadu nije bilo problema kao u četrtfinalnom duelu protiv Hrvatske i realizovali smo šest od 12 igrača više, a veoma efikasni smo bili i iz igre, pa smo bez većih problema sve vreme kontrolisali rezultat.

Naši vaterpolsti će ovog leta imati još dve velike provere, najpre u Svetskoj ligi, pa na prvenstvu Evrope, i to će biti šansa da rasterećeniji nego na ovom šampionatu počnu da dokazuju kvalitet. (kraj) is/bdr

Share: