Partizan bolji od Kelna

19:17 13. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U četvrtom kolu grupne faze takmičenja u Ligi konferencija, fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu Keln sa 2:0 (1:0) i stekli veliku šansu da se plasiraju u osminu finala.

Posle druge pobede protiv nemačkog bundesligaša, Partizan je zadržao prvo mesto u grupi i ako tu ostane plasiraće se među 16 najboljih, a ako bude drugi u grupi igraće šesnaestinu finala protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige Evrope.

Do velike pobede crno-beli su stigli golovima Fusenija Dijabatea u 15. i Rikarda Gomeša u 52. minutu, a uz malo više sreće mogli su da zabeleže i ubedljiviji trijumf.

Prvi pogodak postignut je posle velike greške odbrambenog fudbalera Kelna Tima Hubersa, koji je loše zahvatio loptu i asistirao Dijabateu, koji je lako savladao protivničkog golmana.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena Kvinsi Mening je propustio stopostotnu šansu da udvostruči vođstvo Partizana, kada je neometan šutisao sa desetak metara i pogodio prečku.

Utakmica je rešena početkom drugog poluvremena, kada je Slobodan Urošević centaršutom prošao Rikarda, koji je u skoku bio viši od dvojice igrača Kelna i udarcem glavom postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Partizana zaslužuju čestitke na velikoj borbenosti i disciplini, jer su svih 90 minuta uspeli da ispune taktičke zadatke i da Keln ostave bez ijedne prave prilike za postizanje gola.

Veliki uspeh Partizana umalo nije pokvarila manja grupa navijača, koji su, po ko zna koji put, divljali na trbinama. Dva puta su ubacivali dimne bombe na teren, pa je utakmica bila prekinuta 10 minuta, a delegat je upozorio da će u slučaju trećeg prekida suset biti završen i pobeda dodeljena Kelnu.

To se, na sreću, nije desilo, pa je Partizan sada u idealnoj poziciji da takmičenje u Evropi nastavi i na proleće, ali će kazna sigurno biti drastična i veoma je moguće da će utakmca poslednje kola protiv Slovačkog biti odigrana bez prisustva publike. (kraj) is/dpv

Share: