Partizan uspeo

23:42 03. 11. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana plasirali su se u šesnaestinu finala Lige konferencija, pošto su večeras u poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Beogradu igrali protiv Slovackog nerešeno 1:1 (1:0).

Partizan je sa učinkom od dve pobede, tri nerešena rezultata i jednim porazom zauzeli drugo mesto u D grupi sa devet bodova, koliko ima i prvoplasirana Nica, a takmičenje u Evropi su završili Keln i Slovacko.

Crno-beli su propustili veliku priliku da budu pobednici grupe i da se direktno plasiraju u osminu finala, za šta im je večeras bila neophodna pobeda.

Partizan je odigrao najlošiju evropsku utakmicu u ovoj sezoni, ali je ipak uspeo da povede u 41. minutu, zahvaljujući nesmotrenosti jednog fudbalera češkog tima koji je igrao rukom pred svojim golom, a jedanaesterac je realizovao Bibras Natho.

Očekivalo se da izabranici Gordana Petrića u drugom poluvremenu bar pokušaju da postignu još jedan gol i osiguraju pobedu, ali su odigrali još slabije nego u prvih 45. minuta, pa su gosti u 73. minutu izjednačili pogotkom Tomiča.

Na kraju se Partizan grčevito branio kako bi sačuvao bar jedan bod, koji mu je garatovao drugo mesto u grupi, i u tome je nekako uspeo. (kraj) is/dpv

Share: