Poraz Crvene zvezde

21:35 15. 12. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu utakmicu 14. kola Evrolige od Armanija sa 71:67 (26:16, 17:13, 14:20, 14:18) i sa učinkom od po sedam pobeda i poraza nalaze se na 10. mestu.

Zvezdi je to prvi poraz posle šest uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju, dok je Armani prekinuo crnu seriju od devet vezanih poraza u Evroligi.

Armani je svih 40 minuta bio u vođstvu i bez većih problema je kontrolisao rezultat sve do završnice, kada je četiri minuta bio bez koša, što su crveno-beli iskoristili i u poslednjem minutu smanjili zaostatak na samo dva poena.

Tada je izgledalo da će Zvezda uspeti da napravi veliki preokret i da nastavi pobednički niz, ali je to sprečio bivši prvotimac crveno-beli Bili Beron trojkom kojom je 25 sekundi pre kraja rešio meč.

Uprkos porazu, izabranici Duška Ivanovića zaslužuju čestitke za ogromnu borbenost, zahvaljujući čemu su uspeli da gotovo anuliraju minus koji je u jednom trenutku iznosio 18 koševa i za trijumf im je bila neophodna još jedna odbrana, ali u poslednjem napadu nisu mogli da zaustave Berona.

Najbolji u Zvezdi bio je Filip Petrušev, koji je postigao 20 poena, uz 11 skokova, dok je Luka Vildosa ubacio16 poena, uz šest asistencija, ali i četiri izgubljene lopte. 

Kod Armanija se istakao Beron, koji je svom bivšem timu ubacio 19 poena, uz pet trojki. Brendon Dejvis je postigao 15, a Devon Hol 11 poena. (kraj) is/dpv

Share: