Partizan pobedio prvaka Evrope

23:05 16. 12. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, u 14. kolu Evrolige, ekipu Efesa sa 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25) i sa učinkom od pet pobeda i devet poraza nalaze se na 15. mestu.

Seriju od pet uzastopnih poraza u elitnom takmičenju Partizan je prekinuo kada se to najmanje očekivalo, jer je branilac titule došao u Beograd kao veliki favorit. Izabranici Željka Obradovića večeras nisu ponovili greške iz prethodnih utakmica, koje su gubili na jednu loptu, i konačno su uspeli dobro da odigraju završnicu.

Posle prve četvrtine u kojoj je Partizan stalno vodio, Efes je u drugoj zaigrao mnogo bolje i, najviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, do poluvremena je stekao prednost od devet poena.

U trećoj četvrtini turski tim je imao i dvocifreno vođstvo, ali se Partizan nije predavao i do kraja tog dela meča smanjio je zaostatak na jedan poen.

Sredinom poslednje četvrtine crno-beli su preuzeli vođstvo i tada je prevagu napravila njihova izvanredna igra u odbrani. Meč je na kraju rešio Džejms Naneli, koji je 16 sekundi pre kraja pogodio trjku za vođstvo od 78:74, da bi pet sekundi kasnije pogodio oba slobodna bacanja. 

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je pošta našem proslavljenom fudbaleru Siniši Mihajloviću, koji je danas preminuo. (kraj) is/dpv

Share: