Partizan eliminisan

21:10 23. 02. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige konferencija, pošto su večeras u Beogradu, u revanš utakmici šesnaestine finala, izgubili od moldavskog Šerifa sa 3:1 (2:1) i nisu obranili prednost iz prve utakmice, u kojoj su kao gosti pobedili sa 1:0.

Partizan je dobro počeo utakmicu i poveo je golom Kvinsija Meninga u 14. minutu, ali je nakon toga potpuno stao i dozvolio protivniku da preokrene rezultat.

Šerif je dvadesetak minuta bio potpuno bezopasan i činilo se da nema kvalitet da ugrozi crno-bele, a onda je u 21. minutu usledio poklon Siniše Saničanina, koji je neshvatljivom reakcijom zaustavio loptu rukom u šesnaestercu, a penal je realizovao Sedrik Badolo.

Taj pogodak je paralizovao igrače Partizana, koji do kraja susreta nisu uspeli da organizuju nijednu smislenu napadačku akciju, a u odbrani su u više navrata ličili na amatere.

Šerif je to iskoristio i poveo je golom Muhameda Diopa u 45. minutu, a isti fudbaler je rešio pitanje pobednika u 47. minutu.

Tako je Partizan učešće u Ligi konferencija završio potpunim fijaskom, koji će dodatno izazvati nezadovoljstvo njegovih navijača. (kraj) is/dpv

Share: