Srbiji osam medalja

22:08 26. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

TALIN - Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma poslednjeg dana Evropskog šampionata u olimpijskim kategorijama u glavnom gradu Estonije Talinu, a Srbija je sa osam medalja završila takmičenje kao najuspešnija zemlja u konkurenciji žena i ukupnom poretku, saopštio je Tekvondo klub Galeb.

Vanja Stanković je poslednjeg dana šampionata, nakon što je sa samo 19 godina bila prvakinja sveta, nagovestila da je spremna da se bori za plasman na Olimpijske igre u Parizu, navodi se u večerašnjem saopštenju.

Poslednji dan šampionata osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 58 kilograma upotpunio je i mladi takmičar TKD Galeb Lev Kornejev.

Srbija je imala ukupno 14 takmičarki i takmičara, a čak osmoro njih se iz Estonije vraća sa medaljama.

Osim Vanje Stanković, zlatne medalje osvojile su i Nađa Tešić u kategoriji do 57 kilograma i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma.

U ženskoj i muškoj konkurenciji osvojeno je i pet bronzanih odličja - Ela Marić u kategoriji do 57 kilograma, Nadica Božanić u kategoriji iznad 67, kao i trojica muškaraca, pored Kornejeva i Stefan Takov u kategoriji do 80 i Miloš Golubović u kategoriji iznad 80 kilograma.

Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je Draganu Joviću, treneru nacionalnog tima Srbije, navodi se u saopštenju. (kraj) vip/mk

Share: