Beker novi trener Runea

19:34 19. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Bio je prvi teniser sveta i tri puta je osvajao Vimbldon. Trenirao je i Novaka Đokovića, ali i uleteo u problem sa zakonom koji ga je odveo u zatvor. Nemac Boris Beker (Becker) je u četvrtak potvrdio da se vraća poslu trenera.

Beker je za jedan podkast Jurosporta rekao da preuzima mladu dansku zvezdu, trenutno šestog igrača sveta Holgera Runea, 20.

"Sada svima odgovara. Moj kalendar to dozvoljava, a Holger me je oduvek zanimao jer na terenu otvoreno pokazuje strast i temperament", rekao je Beker.

Rune je za sebe samog rekao da je "neobrađeni dijamant kom je potrebno brušenje".

Beker je u poslednje vreme radio kao stručni komentator, nakon što je u decembru prošle godine izašao iz britanskog zatvora gde je služio kaznu za utaju poreza.

Kao trener, Beker je 2013-16. bio uspešan sa Đokovićem. Sada je mladog Danca uporedio sa Srbinom, jer je isto sklon emotivnim ispadima, kao i da mu se to kod obojice sviđa.

"To je dozvoljeno. Trener i tim poput oaze u kojoj igrač sve može da izbaci iz sebe, pod uslovom da se posle izvini i usredsredi na rad. Takav sam i ja bio kao profesionalac", rekao je sada 55-godišnji Beker.

Kao Runeov trener prvi put će se zvanično pojaviti u subotu, na otvaranju dvoranskog ATP turnira u Bazelu. Nemac želi da svom igraču pomogne u kvalifikaciji za ATP finale u Torinu. "To je taj veliki cilj i to je nam je zadatak". (kraj) dep/mk

Share: