Zadovoljan sam

19:16 11. 03. 2024. Alesto

BEOGRAD - Karijera Boška Jankovića imala je neobičan tok ali svakako da je ovaj bivši igrač Crvene zvezde I reprezentacije Srbije bio jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije. “Fudbal je oduvek bio moja strast. Bio je to brzi voz sve do prve povrede ukrštenih 2009. godine. A onda kada sam obnovio istu povredu naredne godine...sve se usporilo”, priča Boško Janković o najtežim trenucima svoje karijere.

Pokojni Radomir Antić mi je govorio: “Sine, ne žuri, čekam te i vodim te u Južnu Afriku...” Igrao sam praktično sve utakmice u tim kvalifikacijama. Francuska, Austrija...  

Kako se priseća u razgovoru za portal Alesto, teži udarac bila je povreda po povratku na teren protiv Intera, kada ga je trenirao Djanpjero Gasperini u ekipi Djenove.

Pakao je bio posle toga...Barselonin doktor Kugat mi je rekao: “Zaboravi na Svetsko, a i karijera je u pitanju.”

Janković je ipak proveo osam godina u Italiji, nastupajući za Palermo, Djenovu I Veronu. Ali jedna sezona pre toga, izmedju Crvene zvezde i Palerma mu je najlepša u karijeri.

 “Osećao sam se fenomenalno. I privatno I profesionalno. Igrao sam u Španiji koja me oduvek privlačila. Najlepši utisak je kada sam razmenio dres sa Ronaldinjom. Nažalost, ukrali su mi ga...platiću da mi ga vrate.”

Najveći utisak na njega u karijeri ostavili su Tijago Mota I Nemanja Vidić. A igrao je sa takvim igračima kao što su Dijego Milito, Maksi Lopez, Žoržinjo, Barzalji, Ibagaza...a u reprezentaciji je dao pet golova na 31 utakmici.

Nije igrao na Svetskom prvenstvu, nije igrao Ligu šampiona. Sada, sa 40 godina, ima tri sina, bavi se htelijerstvom I igra fudbal I padel.

“Da mi je neko rekao da ću sa 40 godina igrati prijateljske utakmice sa veštačkim kukom, ne bih mu verovao. Zamišljao sam to malo drugačije, ali život je imao neke druge planove za mene. Ipak, snašao sam se, lepo mi je I zadovoljan sam.”

Boško Janković je u intervjuu Aleksandru Stojanoviću dodao da se možda na terenu najbolje razumeo sa Banetom Ivanovićem i Dušanom Bastom.

Dva puta je igrao finale prvenstva Evrope za mlade reprezentacije.(kraj) dep

Share: