Sportski eksplozivan duel

10:53 20. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

MINHEN - Kada se Slovenija bude sastala sa Srbijom biće "sportski eksplozivno", jer su i jednoj i drugoj ekipi hitno potrebni bodovi na putu do osmine finala Evropskog prvenstva, prenosi danas Dojče vele pisanje nemačke štampe.

Srbija, koju kladionice smatraju favoritom, pod pritiskom je posle prvog poraza od Engleske (0:1), piše nemačka sportska novinska agencija SID.

Za to vreme, ekipe Srbije i Slovenije pokušavaju da se koncentrišu na pripreme za utakmicu – igrači su veoma svesni ogromnog sportskog, ali i emotivnog značaja utakmice.

"Mentalitet i jednih i drugih je sličan. Pobeda jednog ili drugog tima bila bi nešto veoma loše za rivala", rekao je plejmejker Slovenije Adam Gnezda Čerin, a prenosi portal sport1.de u izveštaju koji je naslovio "Sportski eksplozivan balkanski duel".

Zbog blizine stadiona u Minhenu, verovatno će iz obe zemlje na utakmicu koja počinje u 15 sati stići veliki broj navijača.

Na prvu utakmicu Slovenije u Štutgart doputovalo je oko 20.000 Slovenaca, a prema podacima policije, u Gelzenkirhenu je bilo oko 10.000 srpskih navijača. (kraj) mjj/ivt/bdr

Share: