Klupsko prvenstvo sveta

08:09 18. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Biuvši nemački fudbaler i funkcioner minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige brani od kritika novi format svetskog klupskog prvenstva. Novi turnir startuje idućeg leta i trajaće mesec dana, javlja agencija DPA.

Novi format klupskog svetskog prvenstva može biti osporavan, ali nemačka fudbalska legenda Karl-Hajnc Rumenige (Heinz Rummenigge) prognozira da će biti hit među navijačima.

"Taj turnir, koji se prvi put igra u takvom formatu iduće godine, probudiće entuzijazam navijača," rekao je za magazin Kiker (Kicker).

"Uveren sam da će turnir biti odličan. Ne smete zaboraviti da će se igrati svake četvrte godine," dodao je, adresirajući kritike.

Turnir pod okriljem FIFA od 15. juna do 13. jula igraće 32 kluba. Rumenige je ocenio da će to biti dobra proba pred Svetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku.

Međutim, format u poslednje vreme učestalo kritikuju igrači vrhunskih klubova, strahujući od preopterećenja i povreda. Uz to, FIFA još nije imenovala sponzore i medijske partnere. (kraj) dep/dj

Share: