Niki Pilić je teniski otac

22:36 28. 03. 2024. FONET | Katarina Tomović

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je bivši jugoslovenski teniser i teniski trener Niki Pilić njegov teniski otac, koji je iz različitih aspekata uticao na njega kao sportistu, i da zaslužuje i više od jednog filma, koji je večeras premijerno prikazan na Martovskom festivalu u Domu omladine Beograda.

"Njegova uloga je bila jedna od najznačajnijih u mom životu. On je u mene usadio mnoga znanja i iskustva i temelje koje i danas koristim, koji su mi omogućili da ostvarim karijeru koju sada imam", kazao je Đoković.

On se osvrnuo na titulu Dejvis kup reprezentacije Srbije, koju je sa Pilićem osvojio 2010. godine, rekavši da je ona presudno uticala na dalje karijere svih tenisera koji su tada igrali u našoj seloekciji.

"Ja sam posle te titule vezao više od 40 titula zaredom, Viktor je bio u Top 10 na svetu, a Janko je bio sedmi", naveo je Đoković.

Prema njegovim rečima, Pilić je jedini u istoriji Dejsvis kup takmičenja osvojio taj trofej sa tri različite reprezentacije.

Na pitanje kako se oseća u Srbiji i ima li podršku srpske publike, Đokovič je rekao da je veoma zahvalan na podršci i ljubavi koju dobija od svog naroda.

Na pitanje o prekidu saradnje sa trenerom Goranom Ivaniševićem, kazao je da oni uprkos prekidu profesionalne saradnje ostaju prijatelji.

"Došlo je do tačke zasićenja i osetili smo da je vreme da se raziđemo nakon šest godina saradnje, tokom koje smo ispisali stranice istorije našeg sporta", kazao je Đoković.

Naglasio je da je Ivanišević uprkos svemu uvek bio tu za njega.

Govoreći o tome ko bi mogao da zameni Ivaniševića, Đoković je rekao da još nema jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će uopšte neko biti na toj poziciji. (kraj) is/kt/mk

Share: