Siner osvojio Šangaj

12:17 13. 10. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

ŠANGAJ - Prvi teniser sveta Italijan Janik Siner trijumfovao je na turniru masters serije u Šangaju, pošto je danas u finalu savladao Novaka Đokovića u dva seta, sa 7:6 (7:4), 6:3.

U duelu protiv najtrofejnijeg tenisera sveta Siner je potvrdio da je s razlogom prvi na ATP listi i posle treće uzastopne pobede protiv Đokovića, rezultat u međusobnim duelima izjednačio je na 4:4.

Prvi set bio je potpuno izjednačen, jer su i Siner i Đoković dosta lako dobijali svoje servis gemove. U tom delu meča nije viđena nijedna brejk šansa, pa je set rešen u taj brejku.

Činilo se da će to biti šansa za Novaka da povede, ali je tada napravio nekoliko za njega nekaratkerističnih grešaka, koje su Italijanu omogućile da napravi tri mini brejka i da dobije set.

U drugom setu do izražaja je polako počelo da dolazi 14 godina razlike između Sinera i Đokovića. Četvorostruki šampion Šangaja je u tom delu meča imao samo četiri direktno osvojena poena i 12 neiznuđenih grešaka, što je bilo presudno.

U četvrtom gemu Siner je izborio prve i jedine brejk šanse u meču, drugu je uspeo da realizuje i da povede sa 3:1, nakon čega je bez većih problema priveo meč kraju. (kraj) is/bdr

Share: